Tarihçe

Odyoloji Programı Türkiye’de ilk kez, Hacettepe Üniversitesi'nde 1968 yılında Yüksek Lisans düzeyinde başlamıştır. Bu program, 1989 yılına kadar Odyoloji Programı adıyla yürütülmüş, daha sonra yüksek lisans programı, revize edilerek "Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları" Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi ile devam etmiştir. Odyoloji Bölümü ve Odyoloji Lisans Programı, 11 Mayıs 2011 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır. Aynı bölüm altında 18 Nisan 2013 tarihinde Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı ve Lisans Programı açılmıştır. Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim dalı, 22.12.2014 tarihinden bu yana Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü olarak eğitimine devam etmektedir.